do-rumunii-prybuvaie-bilshe-hollandskykh-f-16

До Румунії прибуває більше голландських F-16

 • 16142 переглядiв

Ще три винищувачі F-16 ВПС Нідерландів прибудуть до Європейського центру підготовки пілотів F-16 в Румунії для підтримки підготовки українських пілотів.

Ще три літаки F-16 військово повітряних сил Нідерландів прибудуть до Європейського центру підготовки пілотів F-16, який розташований в Румунії. Про це повідомило міністерство оборони Румунії, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, у середу, 17 квітня міністр оборони Румунії Ангел Тилвар проведе двосторонню зустріч зі своєю колегою з Нідерландів Кайсою Оллонгрен, на 86-й авіабазі  "Лейтенант авіації Георге Мочорніце" в місті Борча. 

"Ця подія пов'язана з прибуттям ще трьох літаків F-16 Fighting Falcon Королівських ВПС Нідерландів, які будуть надані в розпорядження Європейського навчального центру F-16 в рамках програм підготовки пілотів для експлуатації винищувачів цього типу", - йдеться у повідомленні Міноборони Румунії. 

Додамо 

У березні президент Румунії Клаус Йоганніс схвалив навчання українських військових на літаках F-16 на військовій базі в країні.

Доповнення 

11 квітня речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш розповів, що в Данії та США українські пілоти знаходяться на завершальних етапах навчання для керування винищувачами F-16. 

В Україні проходить підготовка і адаптація аеродромів до прийому F-16.

The New York Times повідомляв, що до літа цього року 12 українських пілотів будуть готові літати на винищувачах F-16 після 10 місяців навчання в Данії, Великій Британії та США. Але до моменту повернення пілотів в Україну буде доставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів.