do-stanitsi-luganskoyi-pislya-rozvedennya-sil-napravlyat-uryadovu-komisiyu

До Станиці Луганської після розведення сил направлять урядову комісію

 • 9614 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма відвідав з робочою поїздкою Луганську область. Про це повідомила керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма, повідомила його прес-секретар Дарка Оліфер у Facebook, передає УНН. 

"Хочу ще раз наголосити, аби у вас не було неправильної думки: я тільки уповноважений Президента в Тристоронній контактній групі в Мінську. Так що я не приїхав сюди вирішувати питання за Кабінет міністрів чи, не дай Бог, за Президента. Тому моє завдання - подивитись, як ті рішення, які, в тому числі по розведенню сил, виконуються", - наголосив Леонід Кучма під час спілкування з журналістами.

Командувач Операції Об'єднаних Сил генерал-лейтенант Олександр Сирський доповів щодо ситуації в зоні ООС загалом та відносно дій Збройних сил України в районі Станиці Луганської в контексті імплементації Рамкового рішення ТКГ.

Варто зазначити, що у відповідності до Рамкового рішення протилежна сторона повинна відійти за лінію, визначену Меморандумом від 19 вересня 2014 року. Це означає, що вони, в тому числі, повинні прибрати укріпну споруду, яка зараз знаходиться поблизу української частини КПВВ "Станиця Луганська". У 2016 році НЗФ ОРЛО захопили цю територію всупереч Мінським домовленостям.

Леонід Кучма детально спілкувався з українськими військовими, які несуть службу в зоні ООС; говорив з прикордонниками, які працюють на КПВВ, та, звичайно, з місцевими мешканцями і місцевою владою. Леонід Данилович поінформував, що відповідно до рішення Президента на початку наступного тижня до Станиці Луганської приїде спеціальна урядова комісія, яка має визначити перелік соціально-економічних проблем цієї прифронтовіої території та окреслити шляхи їх вирішення.

"Твердо наголошую: Україна йтиме до миру, не втрачаючи жодного зі своїх національних інтересів. Збереження життів кожного українського воїна і кожного мирного мешканця прифронтових територій - один з найбільших і найприорітетніших національних інтересів. Так само, як і наша територіальна цілісність", - зазначив Леонід Кучма.

Як повідомляв УНН, спостерігачі ОБСЄ підтвердили розведення ЗСУ та бойовиків біля Станиці Луганської. 

Українські Національні Новини

Політика