do-sudanu-dopravyly-cherhovu-partiiu-ukrainskoho-zerna-zelenskyi

До Судану доправили чергову партію українського зерна - Зеленський

 • 18809 переглядiв

Україна продовжує підтримувати суданський народ зерновими поставками в рамках ініціативи "Зерно з України"

Президент України Володимир Зеленський повідомив у п'ятницю, що до Судану доправлено чергову партію українського зерна, пише УНН.

Цього тижня ініціатива "Зерно з України", наші суданські партнери та Всесвітня продовольча програма ООН доправили чергову партію українського зерна до Судану, що дасть змогу щомісяця надавати допомогу 2 мільйонам людей, які стикаються з гострим голодом і відсутністю продовольчої безпеки

- написав Зеленський у X.

Президент наголосив, що Україна продовжує підтримувати суданський народ, навіть коли сама захищається від російської агресії вдома. "Це наш керівний принцип: ми не лише шукаємо допомоги від світу, а й допомагаємо іншим у світі", - наголосив він.

"Ініціатива Grain From Ukraine продовжить доправляти нові вантажі до більшої кількості країн, щоб пом'якшити продовольчу кризу та допомогти тим, хто цього потребує", - вказав Зеленський.

Президент зауважив, що продовольча безпека є важливим компонентом Української формули миру, "оскільки ми вважаємо її одним із ключових принципів глобальної стабільності". "Ми закликаємо всі країни приєднатися до реалізації Формули миру та взяти участь у майбутньому Саміті миру у Швейцарії", - зазначив Глава держави.

"Ми також закликаємо всі країни засудити терористичні атаки росії на українське сільське господарство, портову інфраструктуру та свободу судноплавства в Чорному морі", - наголосив Зеленський.

"Російські удари вже пошкодили або зруйнували 215 об'єктів портової інфраструктури в Одеській області. Попри ці складні обставини Україна продовжує відправляти вантажі, зокрема життєво необхідне продовольство, до країн світу, серед іншого в Африку та Азію. Так, у межах ініціативи "Зерно з України" до низки країн, включно із Сомалі, Ефіопією, Кенією, Єменом і Суданом, доправляються критично важливі гуманітарні вантажі", - зазначив Глава держави.

"Ми сподіваємося, що наша допомога суданському народу сприятиме наближенню Судану до стабільності та стійкого миру", - підсумував Президент.

Зеленський обговорив з президентом Румунії взаємодію в оборонній сфері та експортний коридор11.04.24, 16:25 • [views_0]