do-sudu-nadiyshov-pozov-pro-zaboronu-visokoposadovtsyam-viyizhdzhati-za-kordon

До суду надійшов позов про заборону високопосадовцям виїжджати за кордон

 • 12081 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Олександра Дубінського до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України про визнання протиправною їх бездіяльність щодо захисту національної безпеки України. Треті особи - Президент Петро Порошенко, Голова АПУ Ігор Райнін, Народний депутат Ігор Кононенко. Про це УНН повідомили у прес-службі суду. 

Зокрема, позивач просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів. Серед інших вимог позову – визнання протиправною бездіяльність Нацполіції та СБУ щодо не вчинення профілактичних дій із запобігання корупції та посягань на економічну безпеку держави з боку вищевказаних осіб.

На разі судом досліджуються матеріали позову та вирішується питання про відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, 17 квітня до суду надійшов позов Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного Суду виїжджати за кордон протягом одного року після проведення виборів.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Українські Національні Новини

Політика