do-sudu-napravleno-obvinuvalniy-akt-stosovno-komandira-berkut

До суду направлено обвинувальний акт стосовно командира "Беркут"

 • 11518 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Завершено розслідування і направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира ПМОП "Беркут" при ГУ МВС України Києві за перевищення влади у 2013 році під час акції протесту щодо припинення забудови архітектурної пам’ятки "Гостинний двір". Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ГПУ у Facebook.

"Указаному правоохоронцю, спільно із заступником та підлеглими співробітниками, інкримінується застосування сили до учасників акції протесту та інших перехожих громадян, внаслідок чого 11 громадянам заподіяні тілесні ушкодження, а також безпідставного затримано 40 осіб, у тому числі 2 народних депутатів України", - йдеться в повідомленні.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 346, ч. 1 ст. 351, ст. 340 КК України (перевищення влади, що супроводжувалося насильством, перешкоджання діяльності народного депутата України, насильство щодо державного та громадського діяча, незаконне перешкоджання організації і проведенню зборів та мітингів).

"Інших співучасників цих злочинів – заступника командира полку міліції спецпідрозділу "Беркут" та начальника відділу охорони громадської безпеки одного з райуправлінь міліції Києва, які переховуються на території Російської Федерації, оголошено в розшук, судом надано дозвіл на їх затримання", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, до кримінальної відповідальності притягнуто командира роти ПМОП "Беркут" при ГУ МВС України в Києві за перевищення влади під час акції протесту біля Києво-Святошинського районного суду за часів Майдану.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП