do-sudu-peredano-spravu-schodo-suddi-za-vimagannya-ponad-500-tis-grn

До суду передано справу щодо судді за вимагання понад 500 тис. грн

 • 8628 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. До суду передано кримінальне провадження щодо судді одного із судів Київської області за вимагання понад 500 тис. грн хабара. Про це у Facebook повідомляє прес-служба САП, передає УНН.

"28.09.2018 Національним антикорупційним бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді одного із судів Київської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Обвинувальний акт за обвинуваченням судді направлено для розгляду до суду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суддя обвинувачується в проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду в особливо великому розмірі у загальній сумі 565 592 грн для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища, та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища.

Нагадаємо, Національне агентство із запобігання корупції розпочало перевірки е-декларацій, поданих 16-ма суддями та завершило перевіряти декларації 5-ох суб’єктів декларування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП