do-sudu-skeruvali-spravu-privlasnennya-kvartir-u-kiyevi-aferistami

До суду скерували справу привласнення квартир у Києві аферистами

 • 9782 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Київська міська прокуратура завершила слідство і скерувала до суду обвинувальний акт щодо злочинної групи щодо незаконного привласнення 17 об’єктів нерухомості у Києві. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

"Київською місцевої прокуратурою №7 завершено слідство та скеровано до суду обвинувальний акт у багатоепізодному кримінальному провадженні за фактами заволодіння злочинною групою об’єктами нерухомості на території міста Києва, а також грошовими коштами від їх продажу в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що організована злочинна група, до складу якої входило п’ятеро осіб, діяла на території міста Київ з кінця 2016 року по жовтень 2018 року. Її учасники, отримавши інформацію про смерть самотніх власників квартир, виготовляли підроблені документи, на підставі яких реєстрували право власності на підставних осіб.

"Надалі вказані помешкання зловмисники продавали добросовісним покупцям, а грошові кошти розподіляли між собою. За період своєї діяльності шахраям вдалося незаконно привласнити 17 об’єктів нерухомості у столиці. При цьому територіальній громаді міста Києва завдано збитків на суму 8 млн грн, спадкоємцям померлих власників квартир - на суму 4,7 млн грн та покупцям квартир - на 3,5 млн грн", - зазначили в пресслужбі.

Повідомляється, що наразі обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи скеровано до Дніпровського районного суду за обвинуваченням у шахрайстві, підробленні документів, зловживання повноваженнями та незаконному поводженні зі зброєю. Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі.

"Крім того, з метою поновлення порушених прав територіальної громади місцева прокуратура пред’явила 9 позовів про повернення вкраденої шахраями нерухомості. Робота щодо повернення інших об’єктів, що незаконно вибули з комунальної власності, триває", - додали у пресслужбі.

Також зазначається, що у межах виділеного кримінального провадження розслідується ще близько 50 фактів незаконного вибуття об’єктів нерухомості з власності на підставі підроблених документів.

Нагадаємо, 27 вересня суд взяв під варту організаторку масштабної квартирної афери у Києві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП