do-ukrayini-z-bilorusi-povernulisya-pyatero-patsiyentiv-mzs

До України з Білорусі повернулися п'ятеро пацієнтів - МЗС

 • 17751 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. До України з Білорусі повернулися п'ятеро осіб, які проходили лікування в Республіці, але не змогли вчасно повернутися додому через закриття наземного та повітряного простору. Про це пише УНН із посиланням на заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу у Facebook.

Цитата

"Ми вже повернули до України п’ятьох пацієнтів, які звернулися по допомогу - і я вдячний за співпрацю Харківській, Рівненській, Київській та Черкаській ОДА, а також народним депутатам фракції "Слуга Народу", - повідомив Дмитро Кулеба.

Деталі

Міністр також зазначив, що нині очікує допомоги у поверненні з Білорусі ще одна людина.

"Ми готові за вже відпрацьованою схемою зробити все необхідне щойно вона вирішить, коли саме хоче повертатися", - додав він.

Що було раніше

23 травня Білорусь примусово посадила літак Ryanair, щоб затримати опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Євросоюз закликав авіаперевізників відмовитися від польотів над територією Білорусі, над країною фактично не літають авіалайнери.

26 травня Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Тоді ж частина громадян України, які лікувалися в Білорусі, буквально застрягли там.

В Білорусі перебувають 26 громадян України, які отримують медичну допомогу (трансплантація органів, кісткового мозку, імунотерапія). Ще четверо українців проходили обстеження.

Українські Національні Новини

Політика