do-ukrayinskikh-vishiv-zarakhuvali-blizko-2-tis-abituriyentiv-z-tot-minosviti

До українських вишів зарахували близько 2 тис. абітурієнтів з ТОТ - Міносвіти

 • 12912 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Близько 2 тис. вступників з тимчасово окупованих територій зарахували на місця державного замовлення в українські заклади вищої освіти. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства освіти і науки.

“За попередніми підсумками вступної кампанії 2020 року станом на початок жовтня до українських закладів вищої освіти на місця державного замовлення вступило майже 2 тис. осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та анексованого Криму”, - заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Він зазначив, що під час цьогорічної вступної кампанії на базі українських закладів вищої освіти функціонували одночасно такі освітні центри, як “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”.

“Станом на сьогодні вже зарахована на навчання через ОС “Крим-Україна” 381 особа, через ОС “Донбас-Україна” – 1 572 особи. Завершальний етап зарахування на бюджет та контракт триватиме ще до 23 жовтня”, – зазначив Андрій Вітренко.

Вказано, що вступники з ТОТ цього року, як і в минулі роки, мали можливість вступати до університетів за результатами ЗНО. Вони навчались у школах дистанційно та проходили тестування разом з іншими його учасниками. За даними Донецького та Луганського департаментів освіти, протягом 2019 та 2020 навчальних років у школах на підконтрольних територіях на дистанційній освіті чи в екстернаті навчалось 5 394 учнів з тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, вступну кампанію для абітурієнтів з окупованих територій продовжили до 23 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика