do-virobnikiv-snekiv-treba-zastosovuvati-sanktsiyi-i-pidvischuvati-aktsizi-parlamentar

До виробників снеків треба застосовувати санкції і підвищувати акцизи - парламентар

 • 15973 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Питання введення додаткових акцизів на "шкідливу їжу" дуже актуальне. Йдеться передусім про снеки, газовані солодкі напої тощо. І такий крок Україні потрібен одразу після покращення економічного становища. Про це у коментарі УНН розповів народний депутат, член комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Роберт Горват.

"Я дуже підтримую підвищення акцизів на снекову продукцію та інші шкідливі продукти, які містять різні підсилювачі смаку, емульгатори і так далі, адже вони потім стають бляшками на судинах, які не розширюються, і це закінчується інфарктами та інсультами. Від цього виграють тільки аптеки і клініки. Я категорично за ці речі. Але Україні треба стати на ноги трошки, щоб економічна ситуація дозволила б це впровадити. І я думаю, що ми це (підвищення акцизів - ред.) запровадимо. Їжа має бути корисною, смачною, а не такою, від якої люди помирають", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах Казахстану заборонили снеки, сир і макарони "по-флотськи"

Також, за словами Горвата, парламентарям варто повернутися до питання заборони продажу снеків дітям, які не досягли 16-річного віку.

"Звичайно, дітей травити - це останнє, що може бути. І виробники тих же снеків - до них треба санкції якісь застосовувати. Така заборона вона може б їх стимулювала до того, щоб вони виробляли більш корисну їжу. Це питання важке, але як на мене воно потрібне в нашому суспільстві", - зазначив політик.

Нагадаємо, як писав УНН, в Україні заговорили про заборону на продаж снеків дітям, які не досягли 16-річного віку. У парламенті пообіцяли написати відповідний законопроект.

Додамо, що кілька місяців тому за обман покупців (шляхом розміщення на етикетках помилкових даних про товар) була оштрафована українська Снекова компанія ТОВ "Снек Експорт". Належить фірма батькові нардепа від РПЛ Сергія Рибалки - Віктору Рибалці. АМКУ зобов'язав компанію виплатити штраф обсягом 68 тис. грн.

Також відзначимо, що ця компанія фігурує у кримінальному провадженні СБУ за підозрою у фінансуванні тероризму. Слідчі встановили факт торгівлі снеками ТОВ "Снек Експорт" на окупованих територіях так званої "ЛНР"

Українські Національні Новини

Економіка