do-vr-planuyut-vnesti-zakonoproekt-yakiy-dozvolyav-bi-vidbirati-prava-u-seriynikh-porushnikiv-pdr

До ВР планують внести законопроект, який дозволяв би відбирати права у серійних порушників ПДР

 • 15380 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Ми плануємо внести до Верховної Ради законопроект, за яким громадяни, які постійно перевищують швидкість, не тільки сплачували б штрафи, а й позбавлялися водійських прав. Про це заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко сказав під час брифінгу після засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“Щодо системи балів за перевищення швидкості... Ми плануємо внести до Верховної Ради законопроект, за яким громадяни, які постійно перевищують швидкість, не тільки сплачували б штрафи, тому що для тих, хто заробляє великі гроші, штраф 250 гривень чи 510 не такі вже й великі кошті, але й щоб, якщо накоплювалися штрафи більше ніж 10 чи 15 за місяць, то у такої особи повинні відбиратися права, і вона повинна повторно складати іспит. Щоб ми розуміли, що на наших дорогах немає місця людям, які просто-напросто вбивають інших через те, що постійно підвищують швидкість”, - сказав Геращенко.

Він додав, що наразі є рекордсмен, який за два дні 14 разів перевищив дозволену швидкість.

“Це одна особа. Є ще одна особа, яка перевищила 13 разів швидкість. Три особи перевищили по 11 разів швидкість. От для таких осіб, ми вважаємо, після того, як вони отримають повідомлення про штрафи, якщо ми побачимо, що ці номери продовжують порушувати правила дорожнього руху, продовжують зневажати суспільство - ось для таких і буде закон, по якому вони будуть позбавлені права керування і повинні перездавати екзамен на право водіння”, - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, автофіксація порушень ПДР виявила уже понад 100 тис. порушників і 76 любителів швидкості за 170 км/год.

Українські Національні Новини

Політика