do-vr-zneseno-zakonoproekt-pro-zmini-u-statuti-zsu-schodo-vitannya-slava-ukrayini

До ВР внесено законопроект про зміну вітання ЗСУ на "Слава Україні"

 • 10172 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. У парламенті зареєстровано президентський проект закону № 9036 про внесення змін до статутів Збройних Сил України, передає УНН з посиланням на сайт ВРУ.

Так, згідно з проектом закону, Президентом пропонується закріпити нове вітання “Слава Україні! – Героям слава!”

У пояснювальній записці до законопроекту, додається, що законопроектом пропонується зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних сил України та Стройового статуту Збройних сил України щодо встановлення нового військового вітання “Слава Україні” – “Героям слава”, а також впорядкування Ритуалу підняття Державного прапора України.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: “Слава Україні” стане офіційним військовим вітанням ЗСУ — Порошенко

"Статтю 84 викласти в такій редакції: "На вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні" всі військовослужбовці, які перебувають у строю, відповідають: "Героям слава". Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова "Слава Україні" військовослужбовці відповідають: "Героям слава", - йдеться у проекті закону.

Крім того, відповідне вітання пропонується застосовувати під час вручення бойового прапору.

Також, у законопроекті пропонується слово "Товаришу" замінити словами "Товаришу (пане)" при зверненні.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко назвав "Слава Україні! Героям слава!" національним гаслом і заявив, що ворогів корчить від нього, як чортів від ладана.

Українські Національні Новини

Політика