dodatkova-zakupivlya-test-sistem-koshtuvatime-blizko-190-mln-grn-stepanov

На додаткову закупівлю тест-систем для визначення COVID-19 потрібно близько 190 млн грн – Степанов

 • 11608 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Попередня сума закупівлі додаткових тест-систем для виявлення COVID-19 буде коштувати близько 190-200 млн грн. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Міністерство охорони здоров’я не закуповувало централізовано тест-системи ("Укргентех" - ред.). Зараз використовується те, що було закуплено за рахунок благодійних фондів, які були передані до Міністерства охорони здоров’я, а потім - розподілені між лабораторіями. Зараз закупівля тест-систем буде відбуватися у децентралізованому вигляді", - розповів Степанов.

За його словами, лабораторії будуть закуповувати тест-системи.

"Кошти були передбачені відповідним рішенням уряду, були виділені кошти на боротьбу з COVID-19, з яких 308 млн грн - йде безпосередньо на лабораторні центри. На ці кошти буде додатково закуплене додаткове обладнання, реагенти в тому числі і тест-системи. Попередньо, ми бачимо, що закупівля тест-систем буде закуповуватися на суму близько 190-200 млн грн", - сказав Степанов.

Степанов зазначив, що які саме тест-системи будуть закуповувати - вирішуватимуть лабораторії, в залежності від цінового показника та якості.

"Будь-який виробник, в тому числі "Укргентех", або інший виробник, коли він подає відповідні документи - він підтверджує якість цих тест-систем - те, що вони працюють й він несе відповідальність, в тому числі й кримінальну, за підтвердження всіх тих документів", - наголосив Степанов.

Нагадаємо, станом на 8:00 9 червня в Україні зафіксовано вже 27 856 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика