dodatkovi-argumenti-teper-ne-potribni-reznikov-schodo-viznannya-rosiyi-derzhavoyu-teroristom

Додаткові аргументи тепер не потрібні: Резніков щодо визнання росії державою-терористом

 • 189954 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що після сьогоднішніх масивних російських атак по території України, додаткові аргументи для визнання росії державою-спонсором тероризму непотрібні, оскільки москва сама довела, ким є насправді, передає УНН.

Цитата

“Тепер непотрібні жодні додаткові аргументи, щоб доводити: росія – це держава-терорист, держава спонсор тероризму. Усі, хто після цього спробує співпрацювати з рф, заперечувати терористичну сутність московського режиму, будуть мати очевидні проблеми з поясненнями”, – цитує Резнікова Міністерство оборони.

Деталі

Він зазначив, що росіяни і раніше били ракетами по енергетичній інфраструктурі, житловим будинкам, школам і лікарням в Україні. Але сьогоднішня масована атака красномовно свідчить про їхню розгубленість і знервованість, оскільки вона контрпродуктивна і матиме для росії руйнівні наслідки.

Це означає, що москва не досягла жодної військової мети. Навпаки – українські захисники і захисниці отримали додаткову мотивацію швидше вигнати ворога, який обстрілює міста в тилу, де живуть їхні близькі.

Наразі усі російські лоялісти, відкриті та "гібридні" агенти впливу на заході тепер опиняються на роздоріжжі. Вони повинні або засудити людожерські дії кремля, або підтримати їх. Уникнення чіткої позиції – це фактична підтримка злочинів.

“Так само у російських діячів, які не схвалюють ці злочини, лишилося зовсім мало часу, що проявити свою незгоду і відмежуватися публічно. Бо потім доведеться ділити відповідальність”, – наголосив голова оборонного відомства.

Він додав, що якщо останніми місяцями у розмовах з партнерами Україні доводилося шукати способи не допустити "втоми" від України, то тепер росіяни все зробили за нас. Вони чітко показали, що свідомо влаштовують гуманітарну кризу, яка вдарить не тільки по Україні, а по всій Європі.

Знищення інфраструктури життєзабезпечення може спровокувати нові хвилі біженців. Сотні тисяч людей, які повернулися з Європи, можуть бути змушені знову шукати там порятунку. До них приєднаються мільйони. Адже руйнування енергосистеми – це не тільки про опалення. Це про їжу і воду, каналізацію, про хвороби і усі супутні наслідки.

“На цьому тлі значно простіше пояснювати, навіщо нам дуже швидко потрібна додаткова зброя, насамперед – засоби ППО та ПРО. Наші фахівці довели свою майстерність, збивши ледь не половину ракет та дронів-камікадзе. Надавши силам оборони України більше засобів, можна суттєво знизити рівень загрози з повітря. Найближчими днями під час зустрічей у форматі "Рамштайну" та у штаб-квартирі НАТО буде потрібно менше слів. Росіяни самі роблять, щоб максимально розширити перелік законних цілей для нейтралізації ризиків”, – наголосив Резніков.

Доповнення

Міністр оборони наголосив, що найкращою відповіддю на російський ракетний терор стало б постачання в Україну зенітних та протиракетних комплексів.

Українські Національні Новини

Політика