dodatok-diya-maye-stati-reyestrom-narodonaselennya-mintsifri

Додаток "Дія" має стати реєстром народонаселення - Мінцифри

 • 18518 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Додаток "Дія" має стати реєстром народонаселення. Про це сказав заступник міністра з цифрової трансформації Олексій Вискуб в ефірі ток-шоу "Свобода слова", передає УНН.

"Ми хочемо зробити базовий реєстр народонаселення, а всі інші реєстри будуть підтягувати інформацію звідти", - сказав Вискуб.

Він додав, що наразі в Україні налічується більше 350 реєстрів.

За його словами в наступному місяці (березні – ред.) планується впровадити цифровий доступ в додатку до паспорту громадянина, закордонного паспорту, студентського квитка та страховки.

Нагадаємо, за чотири доби додаток "Дія" завантажили понад 1 мільйон українців.

Поліція готова перевіряти документи громадян із додатку "Дія".

Дія (скорочення від "Держава і я") — український e-сервіс державних послуг. Перша презентація відбулася 27 вересня 2019 року. Додаток став доступний з 6 лютого 2020 року.

Дія — це онлайн-сервіс, що згодом стане універсальною точкою доступу громадян і бізнесу до всіх електронних державних послуг за єдиними стандартами.

Найближчим часом розпочне роботу diia.gov.ua. Тут кожен громадянин зможе авторизуватися у власному кабінеті з особистими даними та отримає доступ до перших кількох десятків популярних послуг.

Зокрема, стануть доступні електронні послуги у сфері будівництва, соціального захисту та реєстрації бізнесу.

Українські Національні Новини

Суспільство