dodatok-kyiv-smart-city-perestav-pratsyuvati-u-stolitsi-zapustili-noviy-zastosunok

Додаток Kyiv Smart City перестав працювати: у столиці запустили новий застосунок

 • 18322 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. В столиці перестав працювати додаток Kyiv Smart City, в Мінцифри про це дізналися з новин. Про це написав у Facebook Голова комітету Smart City громадської ради в Мінцифрі Юрій Назаров, передає УНН.

"Додаток Kyiv Smart City більше не працює. Для нас це стало такою самою несподіванкою як і для всіх киян. Ми так само дізнались про це з новин. Наша команда не має жодного відношення до розробки та реалізації нового застосунку "Київ Цифровий", але ми не змогли не помітити схожість у дизайні та інтерфейсі між ними", - написав Назаров.

У свою чергу в КМДА зазначили, що створили новий застосунок міських сервісів "Київ Цифровий".

"Він поєднав концепцію Kyiv Smart City та головні міські електронні сервіси, пропонує актуальні сповіщення про важливе і зручний функціонал користування. Вхід у застосунок швидкий та зручний, відповідає сучасним стандартам і не потребує тривалої та складної авторизації. "Київ цифровий" дозволяє автоматично завантажити дані платіжних карток та інформацію про автівки з Kyiv Smart City, якщо номер телефону користувача в застосунку той же, що і в гаманці Masterpass", - йдеться у повідомленні КМДА.

Зазначається, що у застосунку вже доступна можливість поповнювати зі смартфону транспортну карту, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, повертати евакуйовану автівку, отримувати сповіщення щодо послуг у сфері ЖКГ, та своїми відгуками впливати на розвиток міста.

Нагадаємо, у Києві з 1 листопада 2019 року оплачувати проїзд у громадському транспорті можна було за допомогою Kyiv Smart Card – єдиного електронного квитка.

Українські Національні Новини

Київ