dokazovu-bazu-zbirali-misyatsyami-danilov-rozpoviv-pro-nizku-ostannikh-pidozr-ta-masovikh-obshukiv

Доказову базу збирали місяцями: Данілов розповів про низку останніх підозр та масових обшуків

 • 1254701 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Доказову базу щодо всіх осіб, у яких за останні дні відбулися обшуки та яким вручили підозру, збирали місяцями, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, додавши, що відповідні процеси пов’язані з початком очищення України від причетних до економічних злочинів осіб, передає УНН.

Деталі

Секретар РНБО прокоментував обшуки минулої доби, які проводила СБУ спільно з Бюро економічної безпеки. За його словами, правоохоронці прийшли до тих, хто “забув про честь і займався неподобством, зокрема під час війни". Він зазначив, що це лише початок "великого шляху очищення" країни.

Цитата

"Це (обшуки – ред.) лише початок активних дій і роботи, яка відпрацьовувалася місяцями для того, щоб зібрати доказову базу за всіма цими елементами. І ми перебуваємо на початку великого шляху очищення нашої країни від людей, які забули, що таке честь, держава та країна і займалися неподобством, зокрема під час війни", — заявив секретар РНБО.

Він також додав, що РНБО має так зване "санкційне досьє". Данілов наголосив, що всі, хто скоїв злочин – обов’язково будуть за нього відповідати.

“Ба більше, я можу сказати, що президент з великою ймовірністю буде виступати за максимальне покарання тих людей, які під час війни займаються такими неподобствами. Усе відслідковується. Якщо хтось вважає, що він може допомагати тим людям, на яких наша країна наклала санкції, він глибоко помиляється", — додав він.

Нагадаємо

Минулої доби правоохоронці провели низку обшуків в чиновників та олігархів. Зокрема, СБУ та БЕБ прийшли до олігарха Ігоря Коломойського.

Також обшуки відбулися в колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справі щодо падіння гелікоптера.

СБУ також провела низку обшуків у представників будівельних компаній Києва, підконтрольних одному з депутатів Верховної Ради від забороненої партії «ОПЗЖ» - Вадиму Столару.

Працівники ДБР викрили керівницю податкової служби Києва Оксану Датій на багатомільйонних оборудках. ДБР провело обшуки за її місцем проживання та роботи.

Українські Національні Новини

Політика