dokhid-ukrayintsiv-yakim-zatrimuyut-viplatu-zarplatni-ta-pensiyi-bude-zbilsheno

Дохід українців, яким затримують виплату зарплати та пенсії, буде збільшено

 • 27714 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 3817 щодо надання компенсацій через затримки виплати пенсій і зарплат. Відповідне рішення підтримало 323 народних депутата України, передає кореспондент УНН.

Деталі

Законом встановлено вичерпний перелік грошових доходів громадян, за порушення строків виплати яких проводиться компенсація втрати доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати, доповнивши його сумою індексації грошових доходів населення.

Також документом уточнено, які саме доплати та інші виплати входять до пенсії як виду доходу, втрата частини якого компенсується; актуалізовано перелік фондів загальнодержавного обов’язкового соціального страхування України, кошти яких використовуються для виплати компенсації.

Що було раніше

У Пенсійному фонді цього тижня повідомили, що сьогодні, 4 лютого, в Україні повинна розпочатись виплата пенсій лютого 2021.

Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку, запевнили у ПФУ.

Варто також зазначити, що в Україні в 2021 році в уряді планують підвищувати пенсії - в декілька етапів. Мінімальна виплата зростає на 400 грн - до 2400 грн, повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

При цьому зауважимо, що дефіцит Пенсійного фонду у 2020 році перевищив 18 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика