doktrina-russkiy-donbas-pidrivaye-minski-i-normandski-domovlenosti-arestovich

Доктрина "Русский Донбас" підриває мінські і нормандські домовленості - Арестович

 • 21736 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. На території тимчасово окупованої частини Донбасу другий день проходить "інтеграційний форум", повістка якого прямо підриває мінські і нормандські угоди. Про це на особистій сторінці в Facebook написав спікер української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович, інформує УНН.

"В окупованому РФ Донецьку другий день проходить "інтеграційний форум". "... Близько 500 учасників - представники наукової спільноти, працівники освіти, політологи, депутати, громадські працівники "обговорюють доктрину "Русский Донбас". Цей документ представлений як, "... програмне ідеологічне обгрунтування культури і цінностей "Русского мира" як об'єднуючого початку Росії і Донбасу", - написав Арестович.

Як розповів Арестович, "доктрина постулює т.зв. "ЛНР" і "ДНР", як російські національні держави". Він зазначив, що прихильники доктрини бачать у майбутньому розширення "русского мира" на всю Україну.

"Якщо повернутися від ідеології до сьогоднішньої політичної практики, то доктрина "Русского мира/Донбасу"... - це прямий, пряміше нікуди підрив Мінських і всього іншого пулу Нормандських угод. РФ слід було б дистанціюватися від такої творчості "... народних республік" , і підтвердити свою прихильність нормам міжнародного права - якби не одне "але": творчість ця - творчість самого Кремля", - зазначив спікер української делегації.

Деталі

Напередодні стало відомо, що в тимчасово окупований Донецьк прибули російські пропагандисти, у тому числі, головний редактор Russia Today Маргарита Симоньян.

У контексті згаданих подій, у Кремлі сьогодні прокоментували питання "приєднання Донбасу до Росії".

Так, зі слів представника Кремля, Росія не збирається "повертати" український Донбас, але продовжить нібито "захищати інтереси російськомовного населення".

Українські Національні Новини

Політика