dolenosne-znachennya-dlya-ukrayini-u-genasambleyi-oon-obirayut-5-chleniv-mizhnarodnogo-suda

Доленосне значення для України: у Генасамблеї ООН обирають 5 членів Міжнародного Суда

 • 17619 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. У Генеральній асамблеї ООН зібралися представники країн-членів Організації для обрання шляхом таємного голосування 5 членів Міжнародного Суда ООН. Про це у своєму Facebook написав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передає УНН.

"У Генеральній асамблеї ООН зібралися представники країн-членів Організації для обрання шляхом таємного голосування 5 членів Міжнародного Суда ООН. Україна не єдина країна ООН, для якої Міжнародний Суд ООН - це важлива інстанція світового рівня, де вирішуються питання, які мають доленосне значення для країни", - написав Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив представника України у справах проти Росії в Міжнародному суді ООН

За його словами, "для нас не йдеться про спостереження за цікавими академічними і доктринальними дискусіями про когось. Йдеться про наші національні інтереси".

Нагадаємо, у січні 2017 року Україна звернулася до Міжнародного суду ООН із позовом проти РФ, пославшись на порушення Росією двох конвенцій: Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Українські Національні Новини

Політика