dolya-kinoteatru-kiyiv-dosi-pid-pitannyam-golova-derzhkino

Доля кінотеатру "Київ" досі під питанням – голова Держкіно

 • 8467 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Станом на вчора, 28 грудня, керівництво кінотеатру "Київ" не отримало офіційного повідомлення від Департаменту комунальної власності про відмову продовжити договір оренди. Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, передає УНН.

"Станом на вчора (28.12), за інформацією керівництва кінотеатру, вони так і не отримали офіційного повідомлення від Департаменту комунальної власності про відмову продовжити договір оренди, незважаючи на те, що, згідно статті 17 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", у разі якщо власник має намір використовувати орендоване майно для власних потреб, він повинен письмово попередити про це орендаря не пізніше ніж за три місяці до закінчення терміну договору. Зрештою, якщо я прийду до кінотеатру "Київ" 5 січня 2019 року, чи зможу я купити квиток на фільм? Хто мені його продасть і в касу якого підприємства я заплачу за нього гроші?", - зазначив голова Держкіно.

На його думку, перед тим, як ухвалювати рішення і вчиняти дії відносно кінотеатру "Київ", що можуть мати безповоротний характер, міська влада має провести публічне обговорення ситуації, створивши для цього робочу групу з депутатів Київської міської ради, керівництва КМДА, зацікавлених сторін та громадськості, і спільно знайти рішення, які будуть враховувати інтереси громади міста Києва, орендаря, кіноіндустрії та глядачів кінотеатру.

За його словами, кінотеатр "Київ" сьогодні – успішний сучасний кіноцентр із сформованими репертуаром та аудиторією, тож правильніше дати можливість йому працювати і далі під керівництвом тих людей, які вже довели свою спроможність.

Нагадаємо, кінотеатр "Київ" продовжить свою роботу в нинішньому форматі й для ефективного управління може бути включений до мережі "Київкінофільм".

Як повідомляв УНН раніше, ТОВ Культурний центр "Кінотеатр "Київ" не продовжили договір оренди, який спливає 4 січня 2019 року, у зв’язку з чим робота кінотеатру залишається під питанням.

Українські Національні Новини

Культура