dolyu-chempionatu-pfl-ne-mozhut-virishuvati-6-klubiv-z-16-nastavnik-veresa

Долю чемпіонату ПФЛ не можуть вирішувати 6 клубів з 16 - наставник "Вереса"

 • 12947 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Головний тренер "Вереса" Юрій Вірт поділився думкою щодо дій ПФЛ і рішення по догравання чемпіонату, передає УНН з посиланням на "Футбол.юа".

За словами наставника "Вереса", рішення щодо догравання не можуть приймати 6 клубів з 16.

"Мене дивує інше: з 16 клубів на збори з'явилося тільки десять, а шість взагалі вирішували долю всіх команд першої ліги і ще двох - другої. Ви вважаєте, це нормально, правильно?" - сказав він.

Вірт нагадав, що 21 травня Рада ліг прийняла одне рішення (достроково завершити чемпіонат - ред.), а потім в анкетах клуби почали "голосувати за інше і, нарешті, вчора ратують за третє".

"Де логіка, я вас питаю? Взагалі не розумію людей, які керують Професійної лігою. Враження таке, що це футбольні дилетанти, не здатні брати на себе відповідальність і приймати доленосні рішення. Керівники ПФЛ своєї аморфністю показали себе слабкими управлінцями, довели ситуацію до абсурду, пішли скандали, керівники клубів посварилися між собою", - розповів тренер.

Він додав, що ПФЛ не повинна нехтувати регламентом.

"Все частіше приходжу до думки, що ПФЛ, як окрема структура, що відповідає за професійні клуби першої та другої ліг, себе зжила. Напевно, всі повноваження варто повернути УАФ", - резюмував Вірт.

Як повідомляв УНН, 21 травня ПФЛ прийняла рішення достроково завершити проведення сезону.

Пізніше, 5 червня, клуби української футбольної Першої ліги проголосували за відновлення чемпіонату і його догравання за регламентом. Однак, в цьому голосуванні взяли участь лише 10 клубів з 16, а підтримали саме рішення тільки 6.

Сьогодні стало відомо про те, що 9 клубів ПФЛ звернулися до УАФ з вимогою не затверджувати рішення, прийняте 5 червня, тому що воно не враховує думок всіх команд.

Українські Національні Новини

Спорт