donku-printsa-garri-okhrestili-vona-otrimala-titul-printsesi

Доньку принца Гаррі похрестили. Вона отримала титул принцеси

 • 1183695 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Британський принц Гаррі та його дружина Меган похрестили свою маленьку дочку Лілібет, інформує УНН.

Деталі

Підтверджуючи хрещення минулої п'ятниці інформаційному агентству PA, представник пари назвав її «принцесою Лілібет Діаною».

Повідомляється, що хрестини пройшли в каліфорнійському будинку пари.

Букінгемський палац підтвердив агентству PA, що тепер він оновить список спадкоємців на своєму веб-сайті.

Хоча двоє дітей герцогів Сассекських автоматично стали принцом і принцесою, коли батько Гаррі, король Карл III, зійшов на престол у вересні, вони залишилися просто "містер" та "міс".

Титули стали спірним питанням після того, як герцоги залишили королівське життя і переїхали до Каліфорнії 2020 року.

В інтерв'ю американській ведучій ток-шоу Опри Вінфрі у березні 2021 року Меган сказала, що Букінгемський палац «не хотів, щоб він (Арчі) став принцом».

Фактично, Арчі, якому зараз три роки, не був би принцом через правила титулу, встановлені королем Георгом V 1917 року. Ці правила свідчать, що титул принца чи принцеси надається лише онукам монарха по чоловічій лінії та ще одному члену сім'ї, а не правнукам.

Статус Арчі та 21-місячної Лілібет змінився з правнуків на онуків монарха після смерті королеви Єлизавети II минулого року.

За правилами Георга V єдиним іншим членом сім'ї, які мають право бути принцом та принцесою, є старший правнук прямої лінії наслідування, тобто перша дитина принца Вільяма та його дружини Кетрін принц Джордж.

Його молодші сестра та брат, Шарлотта та Луї, також стали принцесою та принцом після того, як покійна королева змінила правила у 2012 році, включивши їх.

Додамо

Відколи герцоги переїхали до США, Гаррі та Меган часто скаржилися на поводження з ними як із членами королівської родини.

Кажуть, що їх останній репортаж, січнева публікація автобіографії Гаррі «Запасний», значно погіршив відносини між парою та іншими високопоставленими членами королівської родини.

Українські Національні Новини

Новини Світу