doplati-ta-zbilshennya-vidpustok-dlya-viyskovikh-u-radi-pidtrimali-rishennya

Доплати та збільшення відпусток для військових: у Раді підтримали рішення

 • 682506 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №9342 щодо доплат та збільшення відпусток для військовослужбовців, повідомив співавтор документа, народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram, пише УНН.

Деталі

"Рада збільшує відпустки військовим! За - 333 нардепи. Офіційно — 40 днів! Дозволяється відпустка 30 днів і ще 10 днів за сімейними обставинами", - повідомив Гончаренко.

З його слів, кожна із зазначених відпусток надається без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше ніж 2 доби в один кінець.

Також, як зазначив нардеп, "Рада збільшила грошові винагороди військовим, курсантам, строковикам та тимчасово непридатним військовим":

  • від 30 000 до 100 000 грн військовим пропорційно часу виконання бойових завдань на умовах, встановлених Кабміном
  • 6 000 грн строковикам
  • 6 000 грн тимчасово непридатним та тим, хто отримав травму, каліцтво під час бойових дій
  • 2350 грн курсантам

"Законопроєкт (9342) ухвалений за основу! Це означає, що буде друге читання. Як другий автор законопроєкту, буду робити все, щоб він був прийнятий якнайскоріше!" - зауважив Гончаренко.

Як вказав перед голосуванням нардеп Ярослав Железняк, профільний комітет ВР з питань безпеки та оборони рекомендував парламенту: підтримати законопроект №9342, поданий Д.Арахамією та іншими; відхилити (як альтернативний) законопроект №9342-1, поданий Д.Разумковим та іншими".

"Ця ініціативи про виплати військовим і йде на заміну поправки «про повернення 30 тисяч» до законопроєкту №8312", - пояснив він.

Раніше

1 лютого Міністерство оборони постановило внести зміни до порядку виплат грошової винагороди у вигляді 30 000 грн військовослужбовцям, які перебувають поза зоною бойових дій.

10 квітня парламент проголосував за повернення премії в 30 тисяч гривень військовим. Згодом член комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк роз’яснив, що означає «повернення» надбавки в 30 тисяч гривень військовим. Правка №48, за яку проголосувала ВР, передбачає зменшення зарплат працівникам державних підприємств та чиновникам.

11 квітня стало відомо, що до Ради внесли блокуючу постанову закону про доплати військовим.

У "Слузі народу" після листа від силового блоку збиралися пропонувати відкласти розгляд постанови, блокуючої вже ухвалений законопроект про доплати військовим, і негайно створити робочу групу для напрацювання фінального рішення стосовно чутливого питання оплати праці українських захисників.

Українські Національні Новини

Політика