dopomagali-zakriti-provadzhennya-u-kiyevi-suditimut-dvokh-cholovikiv-za-khabar-u-500-tis-dolariv

“Допомагали” закрити провадження: у Києві судитимуть двох чоловіків за хабар у 500 тис. доларів

 • 10177 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Перед судом постануть два чоловіка, які шляхом підбурення до надання неправомірної вигоди начебто одному з екскерівників Генеральної прокуратури України заволоділи коштами двох громадян у сумі 500 тис. доларів США. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури, інформує УНН.

Цитата:

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування відносно двох осіб, які шляхом підбурення до надання неправомірної вигоди начебто одному з екскерівників Генеральної прокуратури України заволоділи коштами двох громадян у сумі 500 тис. доларів США (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Згідно з матеріалами досудового розслідування, у квітні 2019 року підозрювані, будучи знайомими із двома фігурантами кримінального провадження за фактом вимагання, повідомили, що мають можливість через одного з на той час діючих керівників Генеральної прокуратури України вирішити питання про закриття кримінального провадження.

За прийняття такого рішення підозрювані запросили 500 тис. доларів США нібито для передачі їх одному з керівників Генпрокуратури, хоча насправді мали намір заволодіти вказаними коштами та розпорядитися ними на власний розсуд.

Одного з учасників шахрайської оборудки викрили одразу після одержання всієї суми грошових коштів, а його спільника - під час досудового розслідування.

Наразі слідство у кримінальному проваджені завершено. Відповідно до вимог ст. 290 КПК України матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Доповнення

Днями у столиці у водія авто, який пропонував хабар поліцейським, виявили наркотиків на 20 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП