dopomogu-iz-chastkovogo-bezrobittya-otrimali-vzhe-sotni-stolichnikh-pidpriyemtsiv-klichko

Допомогу із часткового безробіття отримали вже сотні столичних підприємців – Кличко

 • 14616 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Можливістю отримати допомогу із часткового безробіття вже скористалися сотні підприємців столиці. Це дозволило зберегти робочі місця майже 7,5 тисячам працівників. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає кореспондент УНН.

"Спільно з Київським міським центром зайнятості розроблена програма підтримки працівників малого та середнього бізнесу. А також – підприємців, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами. Це так звані ФОПи", – зазначив Кличко.

За його словами, аби отримати допомогу, людям потрібного протягом 90 днів із моменту зупинення чи скорочення діяльності звернутися до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску. Далі – підготувати пакет необхідних документів. Упродовж трьох робочих днів міський центр зайнятості перевіряє документи. І ухвалює рішення про надання допомоги.

"Допомога із часткового безробіття не оподатковується, і надається на період зупинення чи скорочення діяльності та ще протягом 30-ти днів після завершення карантину. Можливістю отримати допомогу із часткового безробіття вже скористалися сотні підприємців столиці. І це дозволило зберегти робочі місця майже 7,5 тисячам працівників", – сказав Кличко.

Як раніше повідомляв УНН, рівень безробіття в Україні скоротився до 8,6%.

Українські Національні Новини

Київ