dopomozhe-z-rozsliduvannyam-povyazanikh-z-viynoyu-rf-proti-ukrayini-sprav-yes-vidiliv-7-25-mln-yevro-mks-dlya-obrobki-tsifrovikh-dokaziv

Допоможе з розслідуванням пов'язаних з війною рф проти України справ: ЄС виділив 7,25 млн євро МКС для обробки цифрових доказів

 • 467288 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Європейський Союз виділив 7,25 млн євро Офісу прокурора (ОП) Міжнародного кримінального суду (МКС) для більш ефективної обробки цифрових доказів злочинів у відповідь на глобальні потреби, що зростають. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Європейської служби зовнішніх дій.

Деталі

Зазначається, що завдяки підтримці Євросоюзу прокуратура зможе розширити свою інфраструктуру зберігання та обробки даних і створити додатковий аналітичний і судово-медичний потенціал.

Слідчі МКС матимуть змогу проводити систематичний пошук серед великої кількості доказів завдяки програмному забезпеченню для автоматичного транскрибування відеодоказів. Застосування штучного інтелекту значно покращить можливості аналітиків з фільтрування та пошуку відео- та аудіоматеріалів.

Цитата

"Розширені можливості МКС щодо обробки цифрових доказів сприятимуть слідчій роботі суду в усіх ситуаціях, включаючи розслідування справ, пов’язаних з агресивною війною росії проти України. Додаткове фінансування також підтримає дії МКС в інших регіонах", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

4 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким спеціалісти МКС зможуть проводити слідчі дії на території України після їх погодження з Генеральним прокурором.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП