dopravili-donorske-sertse-z-vinnitsi-do-kiyeva-lishe-za-50-khvilin-monatirskiy-rozpoviv-yak-aviatsiya-mvs-dopomagaye-ryatuvati-zhittya

Доправили донорське серце з Вінниці до Києва лише за 50 хвилин: Монастирський розповів, як авіація МВС допомагає рятувати життя

 • 24428 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Сьогодні, 28 вересня, поліцейським гелікоптером авіації МВС із Вінниці до столиці вдалося оперативно доправити живе серце 38-річного донора, який загинув від нещасного випадку, для пересадки 12-річній дівчинці. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передає УНН.

Цитата

“Щойно закінчилась операція з пересадки серця 12-річній дівчинці, яка втратила б життя, якби вчасно не доставили орган. Серце вже б’ється у її грудях! У межах спільного з МОЗ проєкту аеромедичної евакуації сьогодні поліцейським вертольотом Airbus Helicopters Н-145 з Вінниці донорське серце лише за 50 хвилин було доправлено до Києва”, — поінформував міністр внутрішніх справ на своїй сторінці у Facebook.

Додамо

Денис Монастирський зазначив, що нирки та печінку від того самого 38-річного вінницького донора із супроводом патрульної поліції терміново привезли у Київ для пересадки пацієнтам інших лікарень.

“Дві нирки буде сьогодні пересаджено дівчаткам 12 та 17 років. Печінку отримає ще одна 17-річна дівчина, яка вже близько місяця знаходилася у критичному стані в реанімації”, — наголосив він.

Нагадаємо

У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги 21 вересня вперше в Україні провели трансплантацію серця 13-річній дитині.

Українські Національні Новини

Суспільство