dorogi-ta-skveri-dosyagnennya-ne-mistsevoyi-vladi-a-detsentralizatsiyi-nardep

Дороги та сквери - досягнення не місцевої влади, а децентралізації - нардеп

 • 18199 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Дрібні ремонти, латання асфальту і відновлення скверів, на якому мери багатьох міст будують свою виборчу агітацію у контексті місцевих виборів-2020 року - досягнення виключно децентралізації і платників податків. Про це УНН розповів народний депутат і кандидат на пост мера Чернігова від партії "За майбутнє" Антон Поляков.

"Використовувати адмінресурс, щоб твої заступники на весь світ розповідали, що залатана дорога - це особиста заслуга мера - популярна практика в усіх великих містах. Так робить і мер Чернігова Атрошенко. На жаль, люди забувають, що це їх податки наповнюють бюджет міста, що за рахунок цього бюджету оновлюються сквери і дороги. Особливо сумно чути про побудовані дороги мером Атрошенком, у якого свій асфальтний завод, а тендери на всі держзамовлення виграють виключно підгодовані люди", - вважає нардеп.

Поляков впевнений, що потенціал міста, який йому надала реформа децентралізації, значно ширший, але так як розподіл міського бюджету гранично непрозоро і закритий для місцевих жителів, то у Чернігові помітний явний нахил з істотним недофінансуванням околиць.

"Підфарбувати центр, навести марафет - і приписати собі всі заслуги. Це показний стиль управління містом, який істотно не впливає ні на рівень достатку місцевих жителів, ні на нові робочі місця, ні на найвищі в Україні тарифи на тепло, ніяк не покращує медицину або освіту. Головна мета - створити видимість змін, за якими, як за ширмою, можна провертати свої справи і інтереси, що і робить Атрошенко", - упевнений Поляков.

Нагадаємо, усі політологи сходяться на думці, що на місцевих виборах-2020 другий тур неминучий у Києві, Чернігові та Дніпрі, навіть незважаючи на те, що міські голови цих міст вдаються до активного використання адмінресурсу у передвиборчій агітації і піаряться за рахунок досягнень децентралізації.

Українські Національні Новини

Політика