doschi-galmuyut-kurortniy-sezon-v-odesi-ale-orendari-plyazhiv-spodivayutsya-na-lipen

Дощі гальмують курортний сезон в Одесі, але орендарі пляжів сподіваються на липень

 • 24376 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Дощі і пов'язані з ними наслідки для туристичної інфраструктури блокують курортне життя в Одесі. У зв'язку з негодою пляжі обезлюдніли - "зацвіла" вода біля узбережжя міста, передає кореспондент УНН.

"Оливковий" прилив - результат рясних опадів і, як наслідок, терригенного стоку і високої температури води (+20,5). Цього разу солоноватоводною ціанобактерією Aphanizomenon flos-aquae. Мікроводорость потенційно токсична, носій нейротоксинів", - пише в Facebook старший науковий співробітник Українського наукового центру екології морів, кандидат біологічних наук Галина Теренько.

За словами Теренько, раніше "цвітіння" A. flos-aquae спостерігалося в травні 2015 року. Тоді вид розвивався в масі разом з іншою ціанобактерією - Nodularia spumigena.

Деякі підприємці тимчасово закриваються через відсутність виручки, інші навпаки працюють до опівночі, сподіваючись щось заробити.

Проте одеські пляжі продовжують "обростати" тапчанами. Орендарі сподіваються на період відпусток - липень-серпень - час найбільших сезонних заробітків. Деякі пляжі майже повністю блокували безкоштовний доступ для одеситів. На території пляжу ПП "Нелл" в Аркадії продовжує рости величезний настил під приводом ремонту зливового колектора.

У зв'язку з рясними опадами і їх наслідками для стану морської води в Одеській мерії рекомендують тимчасово утриматися від морського водокористування до особливого розпорядження.

Доповнення

ПП "Нелл" одним з перших отримало від міської влади право відкрити пляж. В цілому одесити констатують, що безплатних пляжів в Одесі завдяки комерційній жилці міської влади - практично не залишилося.

Українські Національні Новини

Суспільство