doslidniki-otsinili-zbitki-vid-10-stikhiynikh-likh-u-2021-rotsi-u-170-mlrd-dolariv

Дослідники оцінили збитки від 10 стихійних лих у 2021 році у 170 млрд доларів

 • 8555 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Дослідники Британської гуманітарної організації Christian Aid оцінили збиток від 19 стихійних лих в більш, ніж 170 млрд доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням на Bloomberg.

Цитата

“Цього року наслідки зміни клімату були серйозними. Очевидно, що ми не знаходимося на шляху до забезпечення безпечного і процвітаючого світу", - сказала керівник відділу політики в галузі клімату Christian Aid і співавтор доповіді Кет Крамер.

Деталі

Дослідження показало, що загальна сума за весь збиток збільшилася на 20 млрд доларів (13%), і відображає наслідки антропогенної зміни клімату. Автори дослідження оцінили збитки на основі застрахованих збитків, за даними страхової компанії Aon. Це означає, що реальні витрати стихійних лих будуть ще вище.

Так найбільшим стихійним лихом, за даними організації, в 2021 році став ураган "Іда" в кінці серпня, в США. Збиток був оцінений в 65 млрд доларів.

Друге місце посіла повінь у Німеччині та Бельгії, яка сталася в липні. Аномалія принесла збитки в 43 млрд доларів. У цей список також увійшли різке похолодання в американському штаті Техас і повінь в китайській провінції Хенань.

В організації додають, що весь список складається, в основному, зі стихійних лих в багатих країнах. У бідніших країнах фінансовий збиток від природних катаклізмів часто важко підрахувати, оскільки інфраструктура не застрахована, наголошується в доповіді.

Директор аналітичного центру в Кенії Power Shift Africa Мохаммед Адоу зазначив, що континент прийняв на себе основний тягар кліматичних впливів. Сильні посухи в Східній Африці, які, за прогнозами дослідників, триватимуть до середини 2022 року "підштовхують громади до краю прірви", вважає директор.

Christian Aid у своєму звіті закликала країни світу докласти великих зусиль для надання фінансової допомоги вразливим у кліматичному відношенні країнам.

Нагадаємо

Ураган "Іда" 29 серпня сколихнув штат Луїзіана як шторм 4 категорії з вітрами 150 миль на годину. Це один з найсильніших штормів з часів урагану "Катріна" в 2005 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу