doslidniki-znayshli-dokazi-togo-scho-u-khmarakh-veneri-mozhe-buti-zhittya

Дослідники знайшли докази того, що у хмарах Венери може бути життя

 • 14871 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Дослідження британських та американських учених надало нові докази того, що у хмарах Венери може існувати життя. Відкриття належить фахівцям з Кардіффського університету, Массачусетського технологічного інституту та Кембріджського університету. Вчені дійшли висновку, що на Венері можуть жити мікроорганізми, які “створюють” собі місце існування. Про це повідомляє УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Атмосфера планети вкрай несприятлива для життя, вона насичена вуглекислим газом, а середня температура становить близько 460 градусів за Цельсієм. Одночасно з цим Венеру огортають хмари, що складаються із сірчаної кислоти.

Згідно з новим дослідженням, існує можливість того, що мікроорганізми нейтралізували кислотне середовище Венери, створивши “кишеню” в її хмарах.

“Ми знаємо, що життя може зростати в кислому середовищі на Землі, але ніщо не є більш кислотним, ніж хмари Венери. Але якщо щось виробляє аміак у хмарах, це нейтралізує деякі краплі, роблячи їх потенційно більш придатними для життя”, — розповідає співавтор дослідження доктор Вільям Бейнс зі Школи фізики та астрономії університету Кардіффа.

Вчені припускають, що можливі форми життя в Венері, швидше за все, будуть мікробами, схожими на бактерії, виявлені на Землі. Професор Сара Сігер, ще один співавтор із Массачусетського технологічного інституту, зазначила: “Аміаку не має бути на Венері. Будь-який газ, який не входить до контексту навколишнього середовища, автоматично викликає підозру, бо він створений життям”.

Додамо

Раніше на Венері виявили фосфін — вчені називають його маркером життя. Про відкриття стало відомо у вересні минулого року. Відповідна публікація вийшла у журналі Nature Astronomy. Авторами стали дослідники з Массачусетського технологічного інституту та Кардіффського університету в Уельсі. Проте їхні опоненти вважають, що висновки є хибними.

Астрономи та вчені вивчають аміак, який є у верхніх шарах атмосфери Венери, з 1970-х років. Вважається, що він виник завдяки невідомим поки що формам життя.

Українські Національні Новини

Новини Світу