doslidzhennya-gipokhlorista-kislota-galmuye-rozvitok-koronavirusu-ta-efektivno-pratsyuye-yak-profilaktika-infektsiyi

Дослідження: гіпохлориста кислота гальмує розвиток коронавірусу та ефективно працює як профілактика інфекції

 • 50158 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Дослідники лікарні Універсітаріо Сан Ігнасіо (Колумбія - ред.) провели дві з трьох фаз дослідження впливу гіпохлористої кислоти стосовно профілактики та лікування коронавірусної інфекції, повідомляє УНН з посиланням на проміжні результати дослідження.

Деталі дослідження

Гіпохлориста кислота - потужний протимікробний та противірусний засіб, який використовується для контролю різних інфекцій, загоєння та промивання хірургічних ран, а також для дезінфекції поверхонь. Науковці заявляють - під час її використання на слизовій оболонці носа у людей, які приймали участь у дослідженні, був виявлений швидкий ефект та загальне поліпшення стану. Отож, на думку вчених, застосування цього розчину у вигляді назального спрею можна використовувати у якості профілактики від коронавірусної інфекції.

У дослідженні приймав участь, зокрема, і медичний персонал, який працює в місцях підвищеного ризику (лікарні та консультації первинної ланки). До свого захисту (маска, дезинфекція рук і тд.) вони почали використовувати кожні 8 годин назальний спрей з низькою концентрацією гіпохлористої кислоти.

Раніше вчені бразильського Університету Сан-Паулу дійшли висновку, що препарати, що містять натрію хлорид, допомагають у лікуванні коронавірусу

Препарати в Україні

Препарати, до складу яких входить гіпохлориста кислота з гіпохлоритіона, натрію хлорид і вода вже з’явилися в Україні у широкому доступі. Медичні вироби Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Антиковід” та Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Для дихальних шляхів” отримали сертифікацію медичних виробів класу II-a. За словами розробників вони доступні на сайті компанії http://sterisent.info/ та в аптеках.

Їх розробкою займалася ізраїльські науковці (69 дослідників, серед яких - 2 нобелівські лауреати) разом з вітчизняною компанією “Стерісент Ізраїль Україна "Інститут комплексних систем безпеки“ — науково-дослідне підприємство з розробки інноваційних препаратів.

Медичні вироби працюють дуже просто. Розчин потрапляє в дихальні шляхи через небулайзер (стаціонарний або переносний — ред.). Через те, що хіміко-фізична дія препарату спрямована на пряме знешкодження будь-якого патогену в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах, вони не допускають реплікації вірусу, отож хвороба не переходить у більш важку стадію.

Науковці пояснюють - медичні вироби Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Антиковід” та Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Для дихальних шляхів” у вигляді спеціального розчину застосовуються для лікування ранішньої стадії та запобігають тяжкому вірусному захворюванню.

Згідно з сертифікаційними документами, можуть використовуватися разом з кисневими концентраторами та апаратами ШВЛ.

Розробники наголошують — медичні вироби можуть застосовуватися і як профілактика від захворювання на коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство