doslidzhennya-lishe-6-ukrayintsiv-povnistyu-pidtrimuyut-diyalnist-uryadu

Дослідження: лише 6% українців повністю підтримують діяльність уряду

 • 15640 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 17 лютого 2020 року показало, що рівень довіри до уряду істотно знизився протягом останніх місяців, у той час як повністю підтримують його діяльність лише 6% українців. Про це повідомляє УНН із посиланням на результати дослідження.

"Повністю підтримують діяльність уряду України 6% респондентів, підтримують окремі заходи – 34%, не підтримують ˗ 51%. Діяльність Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука повністю підтримують 6%, підтримують окремі заходи – 29,5%, не підтримують ˗ 52%", - йдеться у результатах дослідження.

Так, довіряють уряду 28% респондентів, не довіряють ˗ 64,5%, висловлюють довіру прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку 25% опитаних, а не довіряють ˗ 63%.

У дослідженні зазначається, що рівень довіри до уряду істотно знизився протягом останніх місяців. Найвищих показників він досягав у вересні 2019 року, коли уряду довіряли 57% респондентів, не довіряли ˗ лише 22%.

"Рівень довіри до уряду істотно залежить від політичних симпатій громадян: серед представників електорату партії "Слуга народу" довіряють уряду 65%, не довіряють ˗ 27%, серед представників електорату партії "Опозиційна платформа ˗ За життя" ˗ відповідно 11% і 88%, партії "Європейська солідарність" ˗ відповідно 8% і 89%, ВО "Батьківщина" ˗ відповідно 18,5% і 75%", - резюмують у результатах дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування: Зеленському довіряють 59% українців, а "Слузі народу" - 42%.

Додамо: дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, що понад 50% українців вважають, що країна йде у неправильному напрямі.

Українські Національні Новини

Політика