doslidzhennya-mistsya-katastrofi-pid-kharkovom-trivatime-sche-schonaymenshe-dva-dni-opu

Дослідження місця катастрофи під Харковом триватиме ще щонайменше два дні - ОПУ

 • 13359 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Огляд місця події, де зазнав авіакатастрофи літак Ан-26 під Харковом, триватиме ще мінімум два дні. Про це під час засідання уряду повідомив заступник керівника Офісу Президента України Олег Татаров, передає кореспондент УНН.

"Огляд місця події буде здійснюватися ще мінімум два дні, тому що уламки можуть перебувати на відстані від 3 до 5 кілометрів від епіцентру події. Обов’язково (потрібно - ред.) їх зібрати для того, щоб встановити реальну картину", - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський дав доручення призупинити польоти, у яких беруть участь аналогічні літаки АН-26, що зазнав падіння у Чугуївському районі Харківської області.

Як повідомлялося раніше в УНН, в Україні оголосили 26 вересня Днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі під Харковом.

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський, всього на борту літака перебувало 27 осіб - члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер сьогодні зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні. За даними ДСНС, станом на 12:15, усього знайшли тіла 25 осіб, 1 особа померла в лікарні, 1 особа постраждала.

Раніше стало відомо, що були знайдені "чорні скриньки" літака Ан-26, що розбився під Харковом.

Також у ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака АН-26.

Повідомлялося, що на місці падіння військового літака на Харківщині розпочала работу комісія по розслідуванню причин катастрофи, а у СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи.

Українські Національні Новини

Політика