doslidzhennya-u-vipadku-viboriv-do-vr-slug-narodu-pidtrimayut-lishe-30-ukrayintsiv

Дослідження: у випадку виборів до ВР “слуг народу” підтримають лише 30% українців

 • 11524 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Якби вибори до ВРУ відбувалися в кінці квітня, то партія “Слуга народу” отримала б підтримку від 30% українців, на другому місці з підтримкою у 16% - “ОПЗЖ”. Такі дані соціологічного дослідження повідомив під час презентації заступник директора КМІС Антон Грушецький, передає кореспондент УНН.

“Якби вибори до ВРУ відбувалися в кінці квітня, відносно найбільшу кількість голосів отримала б партія “Слуга народу” – 30% серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором. Далі ідуть “ОПЗЖ” – 16%, “ЄС”, - 13,5%, “Батьківщина” – 12%”, - сказав Грушецький.

Додамо, Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося з 26 по 30 квітня 2020 року. Було опитано методом інтерв’ю 1500 респондентів за вибіркою, репрезентативною для дорослого населення всієї України, крім тимчасово непідконтрольних територій окремих районів Донбасу і Криму. Похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Зауважимо, що торік, перед позачерговими виборами до Верховної Ради, згідно з опитуванням КМІС, "слугам" віддали б свої голоси 48,5% опитаних.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, 41,5% опитаних проголосували б за політичну партію “Слуга народу”, якби вибори відбулися найближчим часом.

Українські Національні Новини

Політика