doslidzhennya-viyavilo-scho-na-zemli-zhive-schonaymenshe-20-kvadrilyoniv-murakh

Дослідження виявило, що на Землі живе щонайменше 20 квадрильйонів мурах

 • 190574 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Згідно з новим дослідженням, на Землі мешкає не менше 20 квадрильйонів мурах, але навіть ця приголомшлива цифра, ймовірно, занижує загальну популяцію комах, які є невід'ємною частиною екосистем по всьому світу. Про це інформує агенство AFP, передає УНН.

Деталі

У деяких дослідженнях вже робилися спроби оцінити глобальну популяцію мурах, але вони виявили значно меншу кількість, ніж 20 квадрильйонів, що становить 20 мільйонів мільярдів.

Для цієї нової спроби, опублікованої у журналі Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), дослідники проаналізували 465 досліджень, у яких вимірювалася кількість мурах у польових умовах.

У сотнях досліджень використовувалися два стандартизовані методи: встановлення пасток, які ловили мурах, що проходять повз протягом певного періоду часу, або аналіз кількості мурах на даній ділянці листя на землі.

Хоча обстеження проводилися на всіх континентах, у деяких великих регіонах даних було мало або зовсім не було, включаючи Центральну Африку та Азію.

Ось чому справжня чисельність мурах у всьому світі, ймовірно, значно вища, ніж передбачалося, йдеться у дослідженні.

Існує понад 15 700 названих видів і підвидів мурах, що мешкають по всій планеті, і, ймовірно, стільки ж доведеться описати. Але майже дві третини з них зустрічаються лише у двох типах екосистем: тропічних лісах та саванах.

Грунтуючись на передбачуваній кількості мурах, їхня загальна глобальна біомаса оцінюється в 12 мегатонн сухого вуглецю — більше, ніж у диких птахів і ссавців разом узятих, і на 20 відсотків більше від біомаси людини.

У майбутньому дослідники планують вивчити чинники довкілля, які впливають на щільність популяції цих крихітних істот.

Визначення глобальної популяції мурах важливо для вимірювання наслідків змін їх довкілля, у тому числі викликаних зміною клімату.

Українські Національні Новини

Новини Світу