dostavka-tankiv-abrams-v-ukrayinu-mozhe-zaynyati-bilshe-roku-ministr-armiyi-ssha

Доставка танків Abrams в Україну може зайняти більше року - міністр армії США

 • 1100790 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Армії США може знадобитися більше року, щоб доставити танки M1 Abrams в Україну, заявила міністр армії Крістін Вормут, і досі розробляються плани щодо того, як їх буде доставлено і коли. Про це пише CNN, інформує УНН.

Цитата

"Ми шукаємо найшвидший спосіб доставити танки українцям", - сказала Вормут на заході з питань оборони. “Це не буде питанням кількох тижнів, скажу я вам. Жоден із варіантів, які ми вивчаємо, не розрахований на тижні або два місяці. Тут задіяні більш тривалі терміни. Але я думаю, є варіанти, які менше двох років, менше півтора року. Але знову ж таки, ми маємо розглянути плюси та мінуси кожного з них".

"Я думаю, що ще потрібно визначити, чи зможуть туди дістатися танки до кінця року", - сказала вона.

Деталі

За словами Вормут, серед варіантів, наданих міністру оборони США Ллойду Остіну, - будівництво танків "з нуля". Проте, зазвичай армія модернізує існуючі варіанти танків, а не будує їх з нуля.

Вона також сказала, що США розглядають варіанти, які включали б "країни, яким ми раніше продавали танки", що могло б "імовірно швидше доставити танки українцям, але могло б порушити відносини з важливими союзниками".

І справа не лише в самих танках. Як зазначила Вормут, йдеться також про підтримку, яка також включатиме евакуаційні машини, боєприпаси та навчання українських військовослужбовців, які йдуть разом з ними.

Українські Національні Новини

Новини Світу