dosudove-rozsliduvannya-rozpochali-za-faktom-zagibeli-ditey-u-pozhezhi-na-rivnenschini

Досудове розслідування розпочали за фактом загибелі дітей у пожежі на Рівненщині

 • 4573 переглядiв

РІВНЕ-КИЇВ. 26 грудня. УНН. Цими вихідними  на Рівненщині у селі Великі Озера Дубровицького району сталася пожежа, у якій загинула 5-річна дівчинка та її 3-річній брат. Ще один 4-річний малюк дивом вцілів. За цим фактом поліція розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 ККУ. Також внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 166 ККУ. Про це проінформували у відділі комунікації поліції Рівненської області, повідомляє УНН.

Правоохоронці з’ясували, що суботнього ранку 24 грудня, поки троє малюків спали у літній кухні, їхня 23-річна мати відлучилась недалеко до свекрухи, аби допомогти по господарству. Батько дітей у цей час перебував у сусідньому селі на роботі.

Повернувшись десь за годину, мати побачила, що з її будинку йде дим. Коли налякана жінка кинулась до дверей та відчинила їх, з кімнати вирвалось полум’я. На несамовитий крик жінки про допомогу збіглися сусіди. Вони допомогли витягти з палаючої споруди чотирирічного хлопчика, який підійшов до вікна. Ще двох дітей, п’ятирічну дівчинку та її трирічного братика врятувати з вогняної пастки не вдалося. Полум’я дуже швидко охопило усе приміщення та знищило його. За попередньою інформацією, пожежа виникла внаслідок короткого замикання.

Врятовану дитину з опіками передпліччя та рваними ранами обличчя доставили у районну лікарню. Зараз життю малюка нічого не загрожує.

Поліцією розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Також внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування). Поліцейські з’ясовують чи є підстави притягувати батьків до кримінальної відповідальності.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП