dosvid-ukrayini-v-konteksti-viboriv-tsikaviy-dlya-krayin-chleniv-yes

Досвід України в контексті виборів цікавий для країн-членів ЄС

 • 10688 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Представники Європейського Союзу висловили зацікавленість в досвіді України у боротьбі з гібридними загрозами, особливо в контексті виборів. Про це заявили голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас та голова Групи підтримки України Пітер Вагнер, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби Представництва ЄС в Україні.

"ЄС висловлює солідарність з Україною під час підрахунку гібридних загроз і продовжує надавати свою підтримку в кібербезпеці та боротьбі з дезінформацією. Зокрема, зміцнення впевненості та підвищення обізнаності були ключовими елементами цієї підтримки перед та під час виборів 2019 року",- сказав голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас під час конференції на тему "Дезінформація та кібербезпека під час виборів в Україні: засвоєні уроки та майбутні кроки", що відбулась 31 жовтня в Києві.

Він додав, що ЄС "використовуватиме позитивний досвід цієї співпраці у своїх майбутніх діях в Україні та за її межами".

"Оскільки військові гібридні загрози, як правило, посилюються в часи виборів, підтримка Європейського Союзу та Естонії для України була особливо важливою в 2019 році, коли відбулася не одна, а дві значні виборчі кампанії, президентська і парламентська", – прокоментував директор Естонського центру Східного партнерства Герт Анцу.

Повідомляється, що проект "Протидія виборчим кампаніям, пов’язаним з виборами та дезінформаційними кампаніями в Україні", реалізований Естонським центром Східного партнерства та CybExer Technologies, є частиною більш великих зусиль Європейського Союзу щодо підтримки стійкості України до кіберзагроз та дезінформації шляхом розбудови потенціалу структур безпеки України, відповідальних за запобігання та управління кіберзагрозами та зміцнення навичок представників місцевих ЗМІ у південних та східних регіонах України для виявлення та інформування громадськості про дезінформацію в кіберпросторі.

Пітер Вагнер, голова Групи підтримки України, додав, що "лише небагато країн стикаються з проблемами кібербезпеки, схожими на ті, що має Україна".

Він підкреслив, що "досвід України, особливо в контексті виборів, цікавий для інших країн Східного партнерства, а також для країн-членів ЄС".

Як повідомляв УНН, Комісія Україна-НАТО сьогодні обговорила безпекову ситуацію на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика