dosyagnennya-ugodi-pro-mekhanizm-prizupinennya-bezvizu-mozhlive-do-zasidannya-yevroradi-zhurnalist

Досягнення угоди про механізм призупинення "безвізу" можливе до засідання Євроради - журналіст

 • 6942 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Угоду про механізм призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн у ЄС можуть досягти вже наступного тижня, до засідання Європейської ради 15-16 грудня. Про це повідомив у своєму Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Я думаю, що угоду щодо механізму призупинення безвізового режиму може бути досягнуто наступного тижня. Посли ЄС зустрінуться 7 грудня і в той же день може послідувати новий тріалог. Я так розумію, що Франція відчуває тиск щодо погодження угоди про механізм призупинення безвізового режиму до засідання Євроради 15-16 грудня", - повідомив журналіст.

Нагадаємо, згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Як повідомляв УНН, Європейський парламент збирається розпочати розгляд питання про механізм призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн у січні 2017 року.

Українські Національні Новини

Політика