dovibori-u-radu-tsvk-zareyestruvala-kandidatami-virastyuka-ta-sche-devyatokh-osib

Довибори у Раду: ЦВК зареєструвала кандидатами Вірастюка та ще дев'ятьох осіб

 • 13979 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Центральна виборча комісія на засіданні у вівторок, 23 лютого, зареєструвала 10 кандидатів, зокрема, Василя Вірастюка від партії "Слуга народу", у народні депутати України на проміжних виборах до Верховної Ради 28 березня 2021 року на двох округах. Загалом зарєестровано вже 19 кандидатів. Про це УНН повідомили у пресслужбі ЦВК.

Цитата:

"Сьогодні, 23 лютого, ЦВК зареєструвала 10 кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України 28 березня 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними ЦВК, в одномандатному виборчому окрузі № 50 (Донецька область) зареєстровано Іштвана Добшу від "КМКС" Партії угорців України, Людмилу Дорошенко від політичної партії "Майбутнє країни", а також Олександра Груздєва, Сергія Звагольського, Богдана Мироненка, Олександра Тамбулатова, Юрія Третяка як самовисуванців.

В одномандатному виборчому окрузі № 87 (Івано-Франківська область) зареєстровано Василя Вірастюка від політичної партії "Слуга народу", Юрія Голінея від політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Платформа громад", Йосипа Резеша від "КМКС" Партії угорців України.

Окрім того, Комісія відмовила Артему Кірсанову в реєстрації кандидатом у народні депутати України від політичної партії "Оберіг" в одномандатному виборчому окрузі № 50. Основна підстава відмови – не внесення грошової застави у визначеному законом розмірі. Окрім того, були інші порушення, на які Комісія звернула увагу у своєму рішенні.

Також ЦВК відмовила Олександру Дорошенку в реєстрації кандидатом у народні депутати України від політичної партії "Майбутнє країни" в ОВО № 87. Рішення прийняте у звʼязку з недотриманням ним вимог законодавства щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення виборів.

Додамо, 11 лютого партія "Слуга народу" на з'їзді висунула спортсмена Василя Вірастюка кандидатом в народні депутати на проміжних виборах в окрузі № 87 Івано-Франківській області. Конкуренцію на 87-му окрузі Вірастюку, зокрема, складуть представник партії "За майбутнє" Олександр Шевченко, кандидат від "Європейської солідарності" Маруся Звіробій (Олена Біленька) і представник "Свободи" Руслан Кошулинський.

Доповнення

Раніше ЦВК вже зареєструвала дев'ятьох кандидатів в народні депутати України: Вікторію Шилову, Валентина Рибіна, Артема Марчевського – в ОВО № 50, Михайла Ноняка, Олександра Шевченка, Марусю Звіробій-Біленьку, Руслана Зозулю, Руслана Кошулинського та Юрія Юрченка – в ОВО № 87.

ЦВК призначила довибори у ВР на 28 березня.

Українські Національні Новини

Політика