dovichnik-yakiy-na-etapi-vbiv-natsgvardiytsya-otrimav-zbroyu-u-sizo-prokuratura

Довічник, який на етапі вбив нацгвардійця, отримав зброю у СІЗО - прокуратура

 • 22586 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. На Дніпропетровщині розпочато кримінальне провадження відносно працівників слідчого ізолятору, які підозрюються у тому, що через службову недбалість засуджений незаконно отримав зброю під час етапування і вбив солдата Нацгвардії. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Дніпропетровської області.

"25 жовтня 2019 року засуджений до довічного позбавлення волі під час етапування з ДУ "Запорізький слідчий ізолятор" до ДУ "Дніпровська установа виконання покарань (№4)" здійснив спробу втечі з-під варти та, скориставшись заздалегідь приготовленим пістолетом Carrera RS34, вбив солдата Національної гвардії України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що зазначений пістолет засуджений отримав, перебуваючи у СІЗО.

"Слідством встановлено, що зазначений пістолет засуджений незаконно отримав, перебуваючи у слідчому ізоляторі. Розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників ДУ "Запорізький слідчий ізолятор" (ч.2 ст.367 КК України), якими не забезпечено додержання режимних вимог щодо постійного нагляду та ізоляції засудженого, внаслідок чого стало можливим скоєння останнім особливо тяжкого злочину", - йдеться в повідомленні.

Раніше УНН повідомляв, що у вагоні для перевезення заарештованих, який рухався у складі поїзду сполученням "Маріуполь-Львів", засуджений до довічного ув’язнення, напав на військовослужбовця Нацгвардії України, який від отриманих поранень загинув. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП