dovidka-vpo-u-diyi-minreintegratsiyi-pratsyuye-nad-perenesennyam-servisiv-u-tsifru

Довідка ВПО у "Дії": Мінреінтеграції працює над перенесенням сервісів у "цифру"

 • 14114 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Міністерство з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій працює над цифровізацією державних сервісів. У жовтні у додатку "Дія" з’явиться довідка ВПО. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції.

"Міністерство з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій спільно з Міністерством цифрової трансформації працює над цифровізацією державних сервісів", - сказав заступник міністра Снавер Сейтхалілєв.

За його словами, цифрова трансформація країни "є одним із стратегічних пріоритетів уряду".

"Ми знаємо, що успіх переходу на "цифру" можливий лише тоді, коли цифрова трансформація стане аджендою в усіх сферах повсякденного життя громад, бізнесу та влади. У Мінреінтеграції ми хочемо, аби мільйони українських громадян, які були вимушені покинути свої домівки через збройну агресію Росії та окупацію наших територій - ВПО, українських громадян, які наразі проживають під окупаційним режимом, разом з іншими громадянами України, мали вільний доступ до державних послуг і сервісів онлайн", - додав Сейтхалілєв.

За його словами, Мінреінтеграції спільно з Мінцифри розпочали реінжиніринг усіх існуючих державних сервісів у рамках міністерства.

"Вже у жовтні в рамках спільного проекту з Мінцифри та Мінсоцполітики буде запроваджена електронна довідка ВПО у мобільному додатку "Дія". Розглядається алгоритм надання можливості для громадян подавати онлайн заяву на отримання компенсації за зруйноване житло, отримання допомоги на правовий захист та інші послуги, які зараз доступні лише офлайн", - цитує пресслужбу слова заступника міністра.

За його словами, Мінреінтеграції також працює над створенням алгоритму віддаленої ідентифікації громадян, які проживають на ТОТ, для користування державними послугами.

"Щоб тисячі осіб, що зараз отримують пенсійні виплати, отримали можливість проходити ідентифікацію без необхідності перетинати КПВВ кожні 2 місяці", - сказав чиновник.

Окрім цього він відзначив, що міністерство у рамках створення своєї єдиної інформаційної системи планує повністю оновити портал соціально-економічного розвитку, на базі якого буде впроваджуватися система прийняття управлінських рішень.

"Ми також вважаємо важливим пріоритетом розвиток електронної демократії, створення цифрової культури та залучення громадян до прозорого самоврядування", - додав заступник міністра.

Нагадаємо, на порталі "Дія" з’явилась підбірка із 11 освітніх серіалів.

Українські Національні Новини

Політика