dr-zhitnik-naykraschi-zakuski-do-gorilki-teper-pro-nikh-vidomo-i-vam

"Др. Житник": найкращі закуски до горілки - тепер про них відомо і вам

 • 70680 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Горілку потрібно закушувати. Це факт, який добре усім нам відомий. А ось чим саме, аби це було безпечно та смачно – думки різняться. Звичайно, що кожен має свої персональні вподобання, проте є продукти, перевага яких для такої справи не викликає жодного сумніву. Тому експерти крафтової горілки "Др. Житник" не просто зібрали продуктових "фаворитів" разом, але й запропонували, як найкраще приготувати та подати "горілчану" закуску до столу, передає УНН.

1. Сало - традиційний український продукт, який готують у найрізноманітніших варіаціях

Варіанти подачі сала до горілки:

▪️ заморожене сало, нарізане тонкими "слайсами" - посипається сіллю і чорним перцем (найкраще таке сало "смакує", поки не розморозиться, тому відразу багато нарізати не варто);
▪️ солоне сало, яке часто подають відразу після того, як дістають із розсолу;
▪️ копчене сало (до речі, підходить не тільки під горілку, а й під інші алкогольні напої);
▪️ шпик;
▪️ намазка із сала: солоне сало перемелюється на м'ясорубці (можна використовувати блендер) із зеленню і часником, після чого маса наноситься на чорний хліб.

2. Холодець - це те, чим закушувати горілку не просто смачно, але й корисно.

У цій страві є необхідний набір речовин, яких потребує організм під час вживання алкоголю. Алкоголь викликає дефіцит гліцину, заповнити який допомагають продукти, на основі яких і варять холодець. Та й що говорити, добре зварений холодець зі свинини, яловичини або курки, поданий до столу з хріном або гірчицею - це просто царське доповнення до будь-якої вечері.

3. Оселедець

Варіанти подачі оселедця до горілки:

▪️ нарізати невеликими шматочками і додати цибулю;
▪️ бутерброди з оселедцем на чорному хлібі, де сам хліб, можна намастити тонким слоєм гірчиці;
▪️ легкий салат із оселедцем, овочами і маслинами;
▪️ рибна "намазка" на основі оселедця - закуска стала ще більш популярною після появи вже підготовленої маринованої риби у банках (до речі, є прекрасні варіанти у майонезі, з діжонською гірчицею, ананасами, кукурудзою).

4. Шашлик

Зі свинини, баранини, курки - в якості закуски підійде будь-який, головне - щоб він був соковитий. А один із кращих рецептів маринаду для смачного шашлику – із додаванням коньяку.

5. Лимон

Подається просто нарізаний скибочками, або ж додатково можна ці скибочки посипати цукром. Також лимон можна замінити лаймом, але цей варіант – для сміливих.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу