dratuye-i-khvilyuye-ukrayinskiy-posol-v-avstriyi-pro-reportazh-mistsevogo-movnika-pro-masovi-vbivstva-v-izyumi

Дратує і хвилює: український посол в Австрії про репортаж місцевого мовника про масові вбивства в Ізюмі

 • 955274 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Посол України в Австрії Василь Химинець заявив, що репортаж про Ізюм кореспондента австрійського телерадіомовника ORF Крістана Вершютца, який спробував применшити воєнні злочини рф, дратує і хвилює, передає УНН.

Цитата

«Дратує і хвилює: репортаж про Ізюм в zib2 (новина програма – ред): Світ вражений тяжкими злочинами російської армії, які були виявлені в Ізюмі. Тільки телерадіокомпанія ORF висловлює сумніви. Сотні мирних жителів, у тому числі цілі родини: вбиті та понівечені», - написав Химинець у Twitter.

Деталі

Він зазначив, що багатьох раніше закатували, кількох кинули в братські могили зі зв'язаними за спиною руками. Було виявлено багато російських камер тортур.

«Факти, які шокують світ, але применшуються кореспондентом ORF. У чому причина такої релятивізаційної журналістики? Яка мета? Зважаючи на жертви, це як знущання. Образа всіх мертвих. Ганьба zib2 і ORF», - наголосив Химинець.

Додамо

У програмі zib2 вийшов сюжет про виявлення масових поховань у лісі біля звільненого від російських окупантів Ізюма. У сюжеті кореспондент ORF Крістіан Вершютца, коментував свою поїздку до Ізюма. Він заявив, що наразі офіційних осіб України щодо можливих воєнних злочинів росії в Ізюмі не можна перевірити й що потрібно почекати, що скажуть патологоанатоми.

Також він заявив, що тіла жертв знаходяться в поганому стані й, що є ознаки можливих воєнних злочинів в окремих випадках, але все ж багато людей там загинули від артилерійських обстрілів.

Доповнення

В Ізюмі знайшли місце масового поховання цивільних та воїнів ЗСУ, мінімум 440 тіл.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомляв, що місто Ізюм у Харківській області знищено приблизно на 80%, а за кількістю могил можна попередньо оцінити, що загиблих мирних жителів буде вдвічі більше, ніж у Бучі під Києвом.

17 вересня повідомлялося, що експерти Нацполіції в Харківській області ексгумували 59 тіл в Ізюмі.

Українські Національні Новини

Новини Світу