drony-ta-heneratory-lytva-peredaly-ukraini-novu-partiiu-dopomohy

Дрони та генератори: Литва передали Україні нову партію допомоги

 • 23302 переглядiв

Литва передала Збройним силам України безпілотники, генератори та розкладачки, продовжуючи свою довгострокову підтримку.

11 квітня Литва передала безпілотники, генератори та розкладачки для ЗСУ. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу міністерства оборони Литви.

"Литва підтримує Україну безперервно. Ми допомагаємо Україні всім, чим можемо, і шукаємо можливості збільшити нашу допомогу. Зброя і техніка, що поставляються нами і нашими союзниками, роблять вирішальний внесок у боротьбу України за свободу", - сказав міністр національної оборони Лаурінас Кащюнас.

Деталі 

Як повідомляється, у відповідь на прохання України Литва вже поставила цьогоріч 155-міліметрові боєприпаси, бронетранспортери M577, системи захисту від дронів, зимове спорядження і десятки тисяч комплектів теплого одягу, тисячі патронів для протитанкового гранатомета Carl Gustaf, а також систему дистанційного підриву RISE-1.

"Підтримка Литви Україні має довгостроковий характер і вже становить один мільярд євро. Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 610 мільйонів євро. Цього року вже було надано близько 84 мільйонів євро, і мета полягає в тому, щоб зберегти таку динаміку підтримки", - йдеться у заяві.

Галущенко: Литва пропонує розібрати свої закриті ТЕС та передати запчастини Україні08.04.24, 14:47 • [views_0]