druga-khvilya-koronavirusu-mozhe-priyti-z-sezonnim-gripom-lyashko

Друга хвиля коронавірусу може прийти з сезонним грипом - Ляшко

 • 12497 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Друга хвиля коронавірусу в Україні може прийти разом із сезонним грипом та іншими ГРВІ, що так швидко поширюються в осінній та зимовий період. Про це сказав головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі радіо "НВ", передає УНН.

"Саме цієї другої хвилі ми остерігаємося і прогнозуємо таке серйозне зростання (захворюваності на COVID-19 - ред.), оскільки в таких випадках можливе поєднання інфекцій, і там буде досить важко діагностувати, який збудник викликав хворобу - чи то грип, чи то аденовірус", - сказав Ляшко.

Він також пояснив вчорашній добовий рекорд коронавірусу - 689 нових хворих. За його словами, різке зростання пов'язане з тим, що намагалися усунути чергу у дослідженні зразків крові для тестування на COVID-19.

"Ми усували чергу зразків, що були зібрані протягом останніх днів, передавали в інші лабораторії для того, щоб протестувати й не було черги, і робилися потім дослідження "сьогодні на сьогодні" або "сьогодні на завтра", - зазначив санлікар.

Він наголосив, що найбільша черга зразків на перевірку - у Києві та Львівській області.

Раніше в УНН повідомлялося, що у МОЗ пояснили рекордне зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу.

Українські Національні Новини

Політика