druga-svitova-viyna-i-dosi-porodzhuye-bagato-superechok-v-ukrayinskomu-suspilstvi-zelenskiy

Друга світова війна і досі породжує багато суперечок в українському суспільстві - Зеленський

 • 13156 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Не має бути суперечок про те, чи була Друга світова війна "своєю", чи "чужою", адже вона так чи інакше зачепила кожну українську родину. Про це Президент України Володимир Зеленський написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Сьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, ми згадуємо всіх українців, які постраждали від найбільшої катастрофи ХХ століття. Україна втратила у Другій світовій близько 10 мільйонів людських життів. Через війну не народилося майже 13 мільйонів дітей", - написав Зеленський.

Він зазначив, що ніколи Україна не платила більшої ціни за те, щоб залишитися народом, нацією. Однак та війна й досі породжує багато суперечок у суспільстві.

"На жаль, та війна й досі породжує багато суперечок у суспільстві. Суперечок про те, чи вона була «своєю», чи «чужою». Гадаю, нам немає про що сперечатися. Та війна так чи інакше зачепила кожну українську родину. Вона дала нам гіркий досвід втрати і досвід подвигу, що надихає. Ми будемо вічно пам’ятати кожного, хто загинув, – військових і цивільних, чоловіків, жінок і дітей. Пам’ятати про те, що ми не лише вижили у тій страшній війні, але й згодом здобули власну державу. І наш обов’язок – перетворити її на мирну та щасливу країну для кожного українця", - зазначив Президент.

Нагадаємо, що в Україні сьогодні День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Щорічно цей день проходить 22 червня, у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя близько 8-10 млн українців. Рано-вранці 22 червня 1941 року відбулося бомбардування Києва.

Українські Національні Новини

Політика