drugiy-den-protestiv-u-dagestani-proti-mobilizatsiyi-lyudey-rozganyali-nervovo-paralitichnim-gazom

Другий день протестів у Дагестані проти мобілізації: людей розганяли нервово-паралітичним газом

 • 204511 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Сотні жителів другий день поспіль протестують проти військової мобілізації в Дагестані, передає УНН.

Деталі

У Махачкалі та Хасавюрті сотні людей вийшли на акцію протесту проти мобілізації чоловіків, повідомляє видання "Кавказ. Реалії".

У Махачкалі на вулиці вийшли кілька сотень людей, повідомлялося про сутички поліції з протестувальниками. За попередніми даними, щонайменше 20 людей затримано. Серед них двоє журналістів, пише Телеграм-канал Sota.

У Махачкалі, щоб розігнати натовп, силовики пустили в хід нервово-паралітичний газ. У руках вони тримали автомати.

Намагаючись заспокоїти населення, військовий комісар Дагестану Дайтбег Мустафаєв оголосив, що не будуть призивати людей без військового досвіду і строковиків.

Проти мобілізації також вийшли жителі Нальчика у Кабардино-Балкарії.

Доповнення

Протести почалися після того, як путін заявив минулої середи, що 300 000 резервістів будуть призвані в рамках негайної "часткової мобілізації".

Хоча російська влада заявляє, що це стосується лише росіян, які мають попередній військовий досвід, сам указ містить набагато ширші умови.

Країною прокотилися протести проти мобілізації, за даними ОВД-Інфо, з моменту їх оголошення було заарештовано понад 2350 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Закопав тіло в лісі": СБУ затримала окупанта-ката із Бучі

     • 225978 переглядiв